Vedklyvning & vedförsäljning

Vi utför kapning och klyvning av ved över hela ön med en vedprocessor, och säljer även färdig ved. Innan vi påbörjar ett objekt gör vi ett besök hos er. Syftet är att klara ut var traven ligger, uppställningsplats för släpvagnar mm.

Vedprocessorn klarar stockar på upp till 47 cm i diameter. Vedbitarna kan kapas från 25 cm till 60 cm, allt efter önskemål. Klyvkraften är upp till 24 ton.

Vi strävar efter att samordna objekt inom samma område för att minska på onödiga transporter.

En man sköter hela arbetet själv, så ni behöver inte låsa upp er själva eller någon annan för detta arbete. Det är bättre att ni spar på krafterna till att stapla in veden innan hösten.


Hur förvaras ved på bästa sätt?

Man ska inte lagra sin ved inomhus då det kan leda till skadeinsekter. Stapla din ved utomhus och förvara den gärna under något sorts överdrag. När det är dags att elda, kan du lägga vedträn i en korg med vedklabbar för en till två dagars eldning. 


Ved i olika längder

Ved är förnyelsebar energi, vilket är en fördel både för ekonomin och miljön! Veden måste vara torr och frisk för att brinna och ge den värmen som önskas. Den vanligaste längden på en vedklabb är ca 30-40 cm och vi säljer ved i olika längder från 25 cm till 50 cm. 

Beställ gärna ett år före leverans för att säkerställa torr ved med bra kvalitet.

Vedklyvning

Vill du köpa ved eller få hjälp att klyva ved?

Vi hjälper dig med vedklyvning och har även ved till salu!

Kontakta oss