Vedklyvning & ved till salu

Vi utför kapning av ved och vedklyvning över hela ön med en vedprocessor, och säljer även färdig ved. Innan vi påbörjar ett objekt gör vi ett besök hos er. Syftet är att klara ut var traven ligger, uppställningsplats för släpvagnar mm.

Vedprocessorn klarar stockar på upp till 47 cm i diameter. Vedbitarna kan kapas från 25 cm till 60 cm, allt efter önskemål och vad du vill använda veden till. Klyvkraften är upp till 24 ton.

Vi strävar efter att leverera inom samma område för att minska på onödiga transporter.

En person sköter hela arbetet själv, så ni behöver inte låsa upp er själva eller någon annan för detta arbete. Det är bättre att ni sparar på krafterna till att stapla in veden innan hösten.

 

Vill du köpa färdig ved?

Ved är förnyelsebar energi, vilket är en fördel både för ekonomin och miljön! Vi säljer färdig och nyhuggen ved som är redo att hämtas direkt av dig som kund. Veden behöver vara torr och frisk för att brinna och ge den värmen som önskas. Vi säljer ved i alla möjliga längder mellan 25 cm och 50 cm. Den vanligaste längden på en vedklabb är ca 30-40 cm.
Beställ gärna ett år före leverans för att säkerställa torr ved med bra kvalitet.

 

Hur förvarar man ved på bästa sätt?

Man ska inte lagra sin ved inomhus då det kan leda till skadeinsekter. Stapla din ved utomhus och förvara den gärna under något sorts överdrag. När det är dags att elda, kan du lägga vedträn i en korg med vedklabbar för en till två dagars eldning. 

 

Har du frågor om vår ved? Tveka inte att kontakta oss!

Vedklyvning

Vill du köpa ved eller få hjälp att klyva ved?

Vi hjälper dig med vedklyvning och har även ved till salu!

Kontakta oss